Archive - 2012

Date

December 3rd

Alegeri parlamentare 2012

Duminică, 9 decembrie 2012, Consulatul General al României la New York a organizat secţia de votare nr. 208 în Fairfield, CT. Organizaţia Românul a contribuit prin acţiunea de voluntariat a 3 (trei) membri.

Mai multe detalii la: Biroul Electoral Central sau la Autoritatea Electorală Permanentă.

August 14th

Întâlnirea anuală a membrilor - 2012

Annual Membership Meeting - 2012

Întâlnirea anuală a membrilor organizaţiei Românul a avut loc sâmbătă, 18 august 2012.

Mulțumiri tuturor celor care au fost prezenţi la întâlnire!

July 26th

Referendum 2012 - Secția de votare Bridgeport

Secţia de votare nr. 252 (denumită şi secţia de votare Bridgeport) a fost organizată de către Consulatul României la New York, cu ajutorul organizaţiei Românul, care a contribuit prin acţiunea de voluntariat a 3 (trei) membri.

Rezultatele votării de la secţiile de votare din afara României pot fi consultate în documentul final furnizat de Biroul Electoral Central. Rezultatele votării pentru secţia de votare Bridgeport, sunt disponibile la pagina 29 din documentul BEC.

July 13th

Scrisoare deschisă

voturi refuzate

Scrisoare deschisă adresată domnului Andrei Marga, Ministru de Externe:
Organizaţia "Românul" din Fairfield, Connecticut, S.U.A., protestează faţă de măsura guvernului român, anunţată la data de 12 iulie 2012, de a reduce numărul secţiilor de votare din Statele Unite ale Americii de la 28 (în anul 2009) la doar 4 (patru) secţii de votare. Efectul direct al acestei hotărâri este de a restrânge puternic dreptul de vot al cetăţenilor români domiciliaţi în Statele Unite ale Americii, un drept garantat de Constituţia României.

March 8th

Ziua Femeii

Ziua Femeii

O ocazie unică pentru comunitatea românească, sărbatorirea zilei femeii, 8 martie este o zi a recunoştinţei si a respectului pentru femeie. Urăm tuturor femeilor din viaţa noastră, un 8 martie frumos şi plin de lumină. Recunoaştem importanţa crucială a femeilor în organizaţia Românul şi în comunitatea românească! Ziua de 8 martie este o nouă ocazie pentru a reaminti femeilor din comunitatea românească faptul că organizaţia Românul doreşte participarea dumneavoastră în toate activităţile organizaţiei.