Ziua Femeii

PrintPrintE-mailE-mail
Ziua Femeii

O ocazie unică pentru comunitatea românească, sărbatorirea zilei femeii, 8 martie este o zi a recunoştinţei si a respectului pentru femeie. Urăm tuturor femeilor din viaţa noastră, un 8 martie frumos şi plin de lumină.

Deşi a pornit ca o sărbatoare politică şi socială la începutul secolului trecut, ca un efort de emancipare, cu demonstraţii pentru drepturi egale şi în principal pentru drept de vot, ziua de 8 martie s-a transformat treptat, pentru a fi astăzi mai ales o zi în care barbaţii îşi exprimă dragostea şi afecţiunea pentru femei.  De asemenea, ONU a proclamat printr-o rezoluţie în anul 1977, Ziua Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor şi Pace Internaţională (sau Ziua Internaţională a Femeilor).

Astăzi, de  8 martie, barbaţii oferă flori şi mici cadouri femeilor (mame, soţii, prietene, fete, colege de muncă). Ziua de 8 martie este vazută în multe ţări şi drept prima sărbătoare a primăverii.

În România, începând din 2010 se sărbătoreşte oficial Ziua Mamei, ca fiind prima duminică a lunii mai, precum şi ziua tatălui, în a doua duminică a lunii mai (Legea 319/2009 pentru instituirea Zilei Mamei şi a Zilei Tatalui).

Recunoaştem importanţa crucială a femeilor în organizaţia Românul şi în comunitatea românească! Ziua de 8 martie este o nouă ocazie pentru a reaminti femeilor din comunitatea românească faptul că organizaţia Românul doreşte participarea dumneavoastră în toate activităţile organizaţiei.

La mulţi ani tuturor femeilor!

Consiliul de administraţie, Românul
8 martie 2012