Scrisoare deschisă

PrintPrintE-mailE-mail
voturi refuzate

Scrisoare deschisă adresată domnului Andrei Marga, Ministru de Externe

Organizaţia "Românul" din Fairfield, Connecticut, S.U.A., protestează faţă de măsura guvernului român, anunţată la data de 12 iulie 2012, de a reduce numărul secţiilor de votare din Statele Unite ale Americii de la 28 (în anul 2009) la doar 4 (patru) secţii de votare. Efectul direct al acestei hotărâri este de a restrânge puternic dreptul de vot al cetăţenilor români domiciliaţi în Statele Unite ale Americii, un drept garantat de Constituţia României.

Motivările acestei măsuri, apărute în presă, nu pot justifica încălcarea flagrantă a dreptului de vot al cetăţenilor români din diaspora, prin îngrădirea exercitării acestuia. În condiţiile în care această hotărâre nu va fi revizuită de urgenţă, ne vom adresa tuturor instituţiilor abilitate pentru protejarea acestui drept, esenţial pentru funcţionarea oricărei democraţii. Vă reamintim că aspiraţiile democratice ale cetăţenilor români, indiferent unde se află, exprimate în atâtea rânduri, nu pot fi ignorate fără repercursiuni, iar acţiunea domniei voastre este de natură să întărească convingerea la nivel internaţional, de faptul că acţionaţi împotriva principiilor statului de drept.

Vă rugăm să acţionaţi de îndată, pentru a redresa această măsură ilegitimă, care nedreptăţeşte cetăţenii români din Statele Unite ale Americii. Vă mulţumim!

Semnea ză,
Membrii Consiliului de administraţie